Turaç Korkmaz Kardeşler İlkokulu
TURAÇ MAH. TURAÇ KÜME EVLERİ TURAC ILKOGRETIM OKULU BLOK NO 58 AŞKALE / ERZURUM

VİZYON

Çağdaş alt yapıya ve üstün niteliklere sahip bir ekip ile sürekli öğrenen, üreten ve ürettiğini paylaşan bir organizasyon olarak ülkemize model okullar oluşturmak ve dünyada referans gösterilen eğitim kuruluşlarından biri olmaktır.

MİSYON

Kurucumuz Ulu Önder Atatürk’ün ilkeleri doğrultusunda ve devrimlerinin ışığında evrensel ve ulusal sorunlara karşı sorumluluk duyabilen, geleceğin lider kadroları içinde yer alabilecek, demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkan, çağın getirdiği gelişim ve değişimlere ayak uydurabilen, öteki ayrımı yapmadan insana insan olduğu için değer verebilen insanlar yetiştirilmesine öncülük eden, ana dilinin yanı sıra en az bir yabancı dili etkin olarak kullanabilen, spora ve sanata ilgili, kültürler arası kavrayışa sahip, araştıran,üreten, hem sosyal hem akademik yönden nitelikli öğrenciler yetiştirerek onları yüksek öğrenime hazır hale getirmektir.

Fen Lisesi ve Anadolu Liselerini kazanan öğrencilerimiz mevcuttur.
Öğretim Şekli :Tam gün (normal) eğitim öğretim yapılmaktadır.

Tam gün (normal) eğitim öğretim yapılmaktadır.

Ders Başlama ve Bitiş

İlkokul ve Ortaokul için ders başlangıç saati 08.30´dur. Bitiş saati ise ilkokul için 14:00, ortaokul için 14:50´dir.

Merkezi kalorifer sistemi ile ısınmaktadır.

Köyümüz Erzurum´a 86 km, Aşkale´ye 31 km uzaklıktadır.

Yerleşim Yeri Bilgisi

Köyün insanı ve öğrencileri iyidir. Nüfusu yaklaşık 800’dür. Köy yolumuz tamamen asfalttır.. Köyün olumsuz yönü sadece Turkcell şebekesinin çekmesidir. Turk tellekom internet alt yapısı bulunmaktadır.

Okulun Sınav Başarı Durumu

okulumuzda fen lisesi kazanan öğrencilerimiz olup,başarı durumu genel olarak iyi durumdadır.

tübitak 2204 ve tübitak 4006 proje çalışmalarımız devam ediyor.